vakantie

Fijne vakantie op Terschelling!

Vakanties in eigen land worden steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Doordat een paar jaar geleden het land helemaal dicht zat en je niet meer naar het buitenland kon zijn er steeds meer campings gekomen in het land. Een van de bestemmingen die dan heel erg populair is geworden is Terschelling en dat is dan ook niet zo gek. Dit is namelijk een van de waddeneilanden waar je lekker kunt ontspannen en genieten van de zomer. Je vind er dan ook mensen van allerlei verschillende leeftijden en dan maakt het ook leuk. Mocht je dus interesse hebben in een vakantie dan is dit ideaal.

Terschelling

Dichtbij

Het fijne van een vakantie in eigen land is dat het lekker dichtbij is. Natuurlijk geldt dan niet voor het hele land, want als jij helemaal in het zuiden woont dan kan het nog wel eens wat langer gaan duren, maar dat is niet erg. Doordat Terschelling zo lekker dichtbij ligt is het dus populair onder veel mensen en het is dan ook een plek die jij sowieso een keer in leven moet hebben bezocht. Op het eiland is dan ook wel genoeg te doen dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

Groot

Het grootst waddeneiland van Nederland begint met de T. Veel mensen denken dan dat het Terschelling is, maar dat is zeker niet het geval. Het is namelijk zo dat Texel het grootste waddeneiland is. Daarentegen scheelt het niet veel. Ook op het andere eiland kun jij namelijk ontzettend veel doen en dat is ook leuk. Mocht jij dan ook lekker willen fietsen rondom het hele eiland dan kan het misschien handiger zijn om een kleiner eiland te kiezen. Fietsen is dan ook een van de meeste populaire dingen om te doen.

Wadlopen

Je hebt er misschien wel eens van gehoord en dat is ook niet zo gek. Een van de activiteiten die je kunt doen is wadlopen en dat is dan ook wel erg populair. Dit kun je dan ook doen bij alle waddeneilanden waaronder dus ook Terschelling. Nu is het wel zo dat als jij dit wilt doen naar dit eiland dat je wel ervaren moet zijn. Het is namelijk geen veilig pad en na als je dan ook niet op tijd vertrekt zul je ook merken dat je halverwege al water in je schoenen krijgt. Dit is natuurlijk niet fijn en daarom is het goed om eerst te kijken naar een makkelijke route zodat je niet kunt verdwalen.

Fietsen

Zoals eerder al is benoemd is fietsen erg populair en Nederland staat dan ook wel een beetje bekend als het fietsland. Dat is dan ook niet zo gek, want Nederland is dan ook een van de weinige landen waar jij fatsoenlijk kunt gaan fietsen. Als jij dan toevallig op Terschelling bent dan is het ook zeker aan te raden om lekker te gaan fietsen. Dit hoeft helemaal geen lange tocht te zijn, maar met mooi weer is het natuurlijk wel lekker om te doen. Ga dan ook zeker met je partner of met je kinderen als je die hebt. Misschien kun je ook wel alleen gaan als je toch vroeg wakker bent. Fietsen langs het strand is sowieso iets dat jij moet hebben gedaan op dit eiland

Vissen

Niet iedereen is er fan van, maar aangezien dit eiland lekker aan de zee ligt is het dus mogelijk om te gaan vissen. Ook dit is dan erg populair onder veel mensen en vissen kan dan ook erg leuk zijn. Een lekker dagje op zee spenderen terwijl jij lekker aan het genieten bent van de wind en het weer. Mocht je dan ook klaar zijn met vissen dan kun je weer terug gaan naar Terschelling en wellicht kun jij wat van jouw vangst bereiden om te eten tijdens het diner. Er zijn namelijk vissen die jij gewoon kunt eten.

Strand

Wat natuurlijk niet mag ontbreken als jij op een van de waddeneilanden bent in het voorjaar is een lekker dagje strand. Met het afgelopen weer is dat natuurlijk heerlijk om lekker een duik te nemen of gewoon lekker te zonnen. Dit is dan ook iets wat veel mensen doen op Terschelling en jij kan er een van zijn. Neem daar dan ook zeker de tijd voor, want je moet wel lekker kunnen ontspannen tijdens je vakantie.

Eten

De waddeneilanden zijn natuurlijk niet gigantisch zoals andere eilanden, maar dat betekent niet dat jij er niet lekker kunt gaan eten. Ook op Terschelling is het namelijk mogelijk om lekker te gaan eten met het gezin en dat is dan ook iets dat jij zeker moet gaan doen. Jij kunt er wel eens voor kiezen om zelf eten te gaan maken, maar ook als je op vakantie bent is het wel fijn als je gewoon kunt genieten van eten dat voor je wordt gemaakt. Maak daar dan ook goed gebruik van.

Wandelen

Als jij iemand bent die liever wat rustiger aan doet tijdens het avonturen door de natuur dan is het zeker een aanrader om te gaan wandelen in plaats van fietsen. Tijdens het wandelen zul je namelijk zien dat je veel meer bijzondere dingen tegenkomt dan als je lekker gaat fietsen. Het wandelen kun jij dan ook doen over het strand en als je vroeg begint krijg je wellicht nog een mooie zonsopgang te zien op Terschelling. Maak daar dan ook zeker tijd voor vrij.

Waarom?

Als jij je nu nog afvraagt waarom je naar dit waddeneiland moet gaan dan kun je er eventueel voor kiezen om het opnieuw te lezen. Natuurlijk wordt het hier nog even voor je opgenoemd waarom jij naar dit prachtige eiland moet gaan. Om te beginnen kun jij er genoeg activiteiten doen als je dat zou willen. Fietsen, wandelen en vissen staan dan erg hoog op de lijst. Verder kun jij er ook voor kiezen om te gaan ontspannen op het strand van Terschelling. Ook is het zo dat jij wellicht niet ver hoeft te reizen voordat jij op een van de waddeneilanden bent. Dat maakt het ook fijn voor een snelle vakantie.