Woning

Lichtgewicht rolstoel voor dagelijks gebruik

Sommige dagelijkse dingen waar de standaard mens iedere dag zich aan waagt zonder enig probleem kan voor andere mensen heel erg lastig zijn. Zeker mensen met een verstandelijke beperking die voor altijd is of voor even kunnen dagelijkse dingen lastig zijn. Ook mensen die wat ouder worden lopen vaak tegen dingen aan. Meestal zijn dit dingen als aankleden, douchen en naar de wc. Gemiddeld zijn dit alweer acht handelingen per dag die je niet lekker kunt uitvoeren wat erg vervelend kan zijn voor deze persoon. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om deze processen wat eenvoudiger te maken. Bijvoorbeeld een lichtgewicht rolstoel van de zorg firma.

Lichtgewicht rolstoel

De zorg firma

Alles wat je nodig hebt om het dagelijks leven wat eenvoudiger te maken is de website van de zorg firma. Ze hebben bijvoorbeeld toiletverhogers. Deze verhogers zorgen ervoor dat een persoon minder ver hoeft te bukken om te gaan zitten op de wc en vervolgens weer op te staan. Deze zittingen passen precies op jouw toilet en zien er dus niet minder mooi uit en zijn ook nog een super praktisch. Verder hebben ze ook bedsteunen. Deze kunnen helpen bij het uit bed komen wat voor vele mensen ook lastig is. Ook voortbewegen is vaak een probleem. Hiervoor hebben ze gelukkig ook alles. Van rollators tot aan rolstoelen in alle vormen en maten. Bijvoorbeeld een lichtgewicht rolstoel. Deze rolstoel is superstevig, maar van heel licht materiaal gemaakt. Zo kun je hem dus heel eenvoudig opvouwen en meenemen naar waar je dan ook maar heen gaat. Zo hoeft de persoon die deze rolstoel inklapt niet ook naar de dokter met rugklachten.

Spullen voor ziekenhuizen

Naast het standaard materiaal voor thuis hebben ze ook veel hulpmiddelen voor in het ziekenhuis. Zo hebben ze bijvoorbeeld een zuurstofapparaat die je kunt meenemen. Zo kun je toch even lekker naar buiten, maar kan dit wel veilig. 

Zitverhoging

Het meest gebruikte hulpmiddel bij mensen thuis is wel de zitverhoging. Veel oudere mensen krijgen moeite met opstaan en zitten als ze langere tijd stationair zijn. Door een zitverhoging aan te brengen maak je de afstand tussen het staan en zitten kleiner en zo eenvoudiger te behappen. Dit scheelt iemand een hoop gedoe en moeite op een dag. Het bedrijf De zorg firma heeft dus alles wat je maar kunt wensen en bedenken op het gebied van zorg en welzijn.