Woning

Natuursteen impregneren zorgt voor een mooie glans

Het onderhouden van natuursteen is best lastig. Het is namelijk zo dat deze soort vloer veel meer aandacht dan een normale vloer nodig heeft. Zo kan je een vloer van natuursteen niet zomaar met elk soort schoonmaakmiddel afnemen. Als je de verkeerde soorten schoonmaakmiddel gebruikt kan dit zorgen voor lelijke vlekken op je stenen. Je zult dan opnieuw je vloer moeten gaan schoonmaken. Als je dit allemaal wilt voorkomen, kan jij het beste je natuursteen impregneren. Tijdens het impregneren van stenen zorg jij ervoor dat er een beschermende laag over deze stenen wordt heen gelegd. Hierdoor kunnen dingen zoals vuiligheid niet zo gemakkelijk in de voegen van de stenen komen. Hierdoor blijven je stenen veel langer schoon. Je hoeft ze dan minder vaak schoon te maken, omdat ze minder snel vies worden. Als jij jouw stenen goed impregneert kan dit er voor zorgen dat je stenen mooi blijven stralen. Hierdoor ziet jouw woning er een heel stuk beter onderhouden uit.

natuursteen impregneren

Voordelen van je stenen onderhouden

Als je natuursteen in je tuin hebt liggen kan het onderhouden hiervan veel tijd kosten. Omdat deze tegels dag en nacht worden blootgesteld aan weer en wind, kan hier sneller mos op gaan groeien. Het is daarom verstandig om je stenen te beschermen tegen dit soort aanslag, door het in te smeren met een speciaal goedje. Natuursteen impregneren kost even wat tijd, maar dit lever je ook veel op. Zo hoef jij minder vaak opnieuw je stenen schoon te maken en te onderhouden. 

Een strakke tuin  

Wanneer de stenen in je tuin stralen, ziet je tuin er een stuk beter uit. Net als het snoeien van je planten en bomen zorgt dit ervoor dat je tuin er goed uit komt te zien. Als jij er voor zorgt dat je stenen er mooi bijliggen komt je tuin er ook een heel stuk beter uit te zien.