Accountant

Boekhouding laten doen door accountant Nijmegen

Als je een eigen onderneming hebt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk omzet draaien. Zo ben je hier de hele dag mee bezig, maar moet er ook gekeken worden naar andere zaken. Ten eerste is het van belang dat je kijkt naar de administratie van je onderneming. Hiervoor moet je verschillende informatie ophalen en moet je deze goed opslaan. Dit heb je namelijk nodig voor de boekhouding en hierin moet je verschillende jaarrekeningen maken ieder jaar. Dit heb je bijvoorbeeld nodig voor de belasting. Het doen van de boekhouding kan veel tijd kosten en je hebt hier ervaring voor nodig. Vooral als je bedrijf een stuk groter is, kan het moeilijk zijn om de boekhouding te doen. Daarom kan het verstandig zijn om dit uit te besteden aan iemand met veel meer ervaring. Een accountant Nijmegen kan je hierbij helpen en ervoor zorgen dat de boekhouding klopt.  Maar wat doet de accountant precies? En hoe vind je de juiste aanbieder? In dit artikel ga je daar meer over lezen.

accountant Nijmegen

Wat doet accountant Nijmegen precies?

Wist je dat als je onderneming groot is dat je verplicht bent om je jaarrekening te laten controleren door een accountant? Dit is iets wat veel mensen niet weten, maar als je een onderneming groot is moet je de jaarrekening laten controleren door een accountant. Hiervoor kun je een accountantsverklaring krijgen en deze kan handig zijn voor aandeelhouders en voor het management. Daarnaast kan de accountant voor jou de jaarrekening ook opstellen en heb je dit probleem sowieso niet. Hiervoor heeft de accountant natuurlijk wel de nodige informatie nodig en moet je deze ook opsturen naar de accountant. Denk hierbij aan facturen, maar ook aan werkbonnen en andere uitgave die je maakt voor de onderneming. Met deze informatie kan de accountant de boekhouding doen en kun je op deze manier een duidelijk overzicht krijgen.

Advies bij beslissing

Wil je groeien met je onderneming en sta je voor een belangrijke beslissing? Dan kun je bij een accountant goed terecht en kun je vragen voor advies. De accountant kan namelijk analyses uitvoeren in je onderneming en kijken wat er verstandig is. Zo kun je zien wat er moet gebeuren en kan dit helpen met het maken van een belangrijke beslissing. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je meer werknemers in dienst wilt nemen, maar dat de accountant het afraadt. Op deze manier kun je ook zien of het financieel haalbaar is en in veel gevallen is dit noodzakelijk.