Feest

Tips voor een succesvol feest in de buitenlucht

Feestjes buiten kunnen vaak ontzettend leuk zijn.  Vooral in de zomer zijn er vaak mensen die liever hun feestje buiten geven dan binnen en met goede reden natuurlijk! Buiten is vaak meer plek, waardoor je niet zo dicht op elkaar hoeft te staan en het heeft wel wat om zo in de frisse buitenlucht te staan. Toch is het belangrijk dat je aan een aantal dingen denkt wanneer je graag een feestje buiten wilt geven. Dit zijn 4 tips voor een succesvol feest in de buitenlucht.

Regel een partytent

Dit is natuurlijk niet altijd verplicht, maar een partytent hebben of een partytent huren kan in bepaalde gevallen heel handig zijn. In de zomer maakt men zich hier meestal geen zorgen om, maar zeker in de lente kan het weer nogal wisselvallig zijn. Al helemaal in Nederland natuurlijk. Het weer kan er in de middag altijd veelbelovend uit zien, maar helaas gebeurt het soms toch dat het in de avond een beetje gaat regenen. Op zo’n momenten is het dus ontzettend handig om een partytent gereed te hebben. Zo staan jij en al je gasten lekker droog, terwijl jullie nog steeds van het feestje kunnen genieten. Ook wanneer het in de avond iets meer waait kan een partytent alsnog goed van pas komen, aangezien er genoeg tenten te vinden zijn die je voor een deel kan dichtmaken. Zorg dus dat je een partytent hebt of deze anders voor de gelegenheid huurt.

een partytent huren

Zorg voor een geluidsbox

Bij een succesvol feestje mag muziek natuurlijk niet ontbreken! Goede muziek hoort niet alleen bij een feestje in de woonkamer, maar ook zeer zeker bij een feest in de buitenlucht. Zorg er dus voor dat je een geluidsbox hebt die je kan aansluiten op je telefoon en zet een leuke afspeellijst op. Op deze manier zorg je ervoor dat alle gasten de muziek goed kunnen horen en kan je het volume tegelijkertijd ook zodanig regelen dat het niet te hard staat. Zo voorkom je ook weer overlast bij de buren!

Huur een terrasverwarmer

Wanneer je een feestje geeft, wil je natuurlijk dat alles comfortabel genoeg is voor je gasten. Het is dan ook erg belangrijk dat de gasten het warm genoeg hebben. Men onderschat het weer vaak en al helemaal in de avond. Het kan op een warme middag in de zomer heerlijk warm zijn geweest, maar dat betekent niet dat dit in de avond ook zo blijft. Het komt heel vaak voor dat men het fris of zelfs koud krijgt op een feestje in de avond. Daarom kan je het beste een terrasverwarmer huren! Op deze manier kan het feest gewoon doorgaan, zonder dat iedereen het koud krijgt. Dit werkt tevens ook heel goed als je een feest in de buitenlucht geeft in de lente of zelfs de winter.

Zet statafels neer

Statafels zijn ontzettend populair op feestjes! Je wilt natuurlijk niet graag dat iedereen maar wat gaat zitten op je feestje. Zorg daarom dat je statafels overal hebt staan, want dit is een stuk gezelliger. Statafels zijn perfect als je graag wilt dat mensen met elkaar kunnen praten, maar niet aan één plek gebonden zijn. Als je nog geen statafels hebt thuis, kan je deze natuurlijk ook huren. Zo maak je van jouw feestje het perfecte feest in de buitenlucht!